AĞRI / MERKEZ - Cemil Meriç Ortaokulu

YARIŞMA/ORTAOKUL

ORTAOKUL

YARIŞMA ŞARTLARI

1. Öğrenciler yarışmaya yalnızca 1 (Bir) eser ile katılabilecektir.

2. Bakanlığın uygulama kılavuzunda belirttiği ortaokul eser listesinde yer alan ‘’Yunus Emre Divanı’’ adlı kitaptan veya ‘’Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü’’ adlı kitaptan seçilen Yunus Emre şiirlerinden yararlanılacaktır.

3. Öğrencilerin okudukları şiirlerden seçecekleri kelimelerle oluşturdukları anlamlı cümleler, en az 3 kelimeden oluşmalıdır.

4. Cümleler -öğretmenleri rehberliğinde- öğrenciler tarafından afiş hâline getirilecektir. ( Afişler A-3 boyutundaki kağıda, veya A-3 boyutundaki renkli ve ya renksiz kartona yapılabilir. )

5. Okul komisyonu tarafından birinci seçilecek eser İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar- Ge Birimine elden teslim edilecektir. ( İlçelerdeki okullar ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine birinci olan eserlerini teslim edecektir.)

6. İlçelerde ilk üçe giren eserler ilçe komisyonları tarafından belirlenip İl Milli Eğitim Müdürlüğüne elden teslim edilecektir.

7. Okullarda yapılan her afiş çalışması arşivlenecektir. Okullarında dereceye giren veya okullarında dereceye girmese de okul komisyonunun uygun gördüğü eserler, okul web sitelerinde Dilimizin Zenginlikleri menüsünde paylaşılacaktır.

Yayın: 12.12.2023 - Güncelleme: 12.12.2023 08:59 - Görüntülenme: 56